Хилъри Клинтън пише трилър

Книгата ще бъде на пазара на 12 октомври

Свят
23:10 - 23 Февруари 2021
1859
Хилъри Клинтън пише трилър

Хилъри Клинтън, която е една от най-известните почитателки на литературните детективски мистерии, сама пише такава, съобщи Асошиейтед прес.

Клинтън пише заедно с приятелката си, писателката Луиз Пени, романа "State of Terror" със сюжет, който може да преживее човек с биографията на Клинтън - новоназначен държавен секретар, който работи в администрацията на политически опонент, се опитва да разгадае кой организира вълна терористични нападения, предаде БТА.

Романът ще излезе на пазара на 12 октомври, като ще бъде публикуван от издателите на Клинтън "Саймън енд Шустър" и на Пени - "Сейнт Мартинс прес".

"Да пиша трилър с Луиз за мен е сбъдната мечта", каза Клинтън и изрази възхищението си от Пени и други автори на детективски мистерии в миналото. "Наслаждавам се на всеки от романите и героите й, както и на приятелството й. Сега обединяваме опита си, за да изследваме сложния свят на дипломация на високо ниво и на измяната. Нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед", посочи Клинтън в изявление.

Пени, която е носител на множество награди, е писателка от Канада и е автор на романи като "Жестокият месец" и "Красива мистерия". В свое изявление тя изтъква, че е "невероятна възможност да влезеш в Държавния департамент. В Белия дом. В ума на един държавен секретар, когато се разразява криза с огромен залог".