Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "Световното кино в музика"

В концерта-спектакъл ще прозвучат мотиви от „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“ и филмите на Чаплин

Култура
18:11 - 05 Януари 2022
2203
Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "Световното кино в музика"

След успешното представяне в 38 града в страната на програмата "Да послушаме кино", включваща теми от едни от най-популярните български филми, Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "Световното кино в музика". Концерт-спектакъл, който ангажира слушателя и разкрива фрагменти от обичани и знакови световно признати филми като: „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин и много други.

На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще са отново едни от най-добрите български джазови музиканти - Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов, Мишо Йосифов.

За още по-силно въздействие на концертите е включена и мултимедия, подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са разработени от Христо Йоцов.

Проектът "Световното кино в музика" включва поредица от концерти в различни градове, чийто брой ще надхвърли 33.

Първото му представяне ще бъде пред публиката в Плевен, на 3-ти февруари от 19:00 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“.

Преди концертите ще бъде осигурена лаборатория за безплатни антигенни тестове срещу представяне на билет. 

Билети - на касите на билетните центрове на Плевенска филхармония.