Хилещата се полицайка от катастрофата с поршето оказвала "психологическа помощ"

Главен комисар Станимир Станев каза каква е тарифата за глас на предстоящия вот

Общество
09:42 - 28 Септември 2022
6774
Хилещата се полицайка от катастрофата с поршето оказвала "психологическа помощ"

"Полицайката, която е разговаряла с Димитър Любенов веднага след тежката катастрофа с караното от него „Порше“ на Околовръстното шосе в София, е водела беседи с него и му е оказвала психологическо съдействие.: Това обясни пред Нова телевизия главен комисар Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

Според очевидци, след инцидента, при който загина французин, а съпругата му беше тежко ранена, е била забелязана полицайка „в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник“, която имала „непристойно поведение“.

„Колежката е изпратена там с една единствена цел. Извършителят на деянието е бил с употреба на алкохол и кокаин. Неговото поведение е било от плач до агресия“, посочи главен комисар Станев.

„С цел да се извърши нормален оглед, колежката е изпратена там да му окаже психологическо съдействие“, добави той.

По думите му, случаите на Любенов и Георги Семерджиев са много различни. Общото между тях е само карането с висока скорост и употребата на наркотични вещества.

„Скоро във всяка една патрулка ще бъде въведено POS терминално устройство и, когато на шофьор се връчи фиш, той ще може да го заплати на място“, обясни главен комисар Станев.

По думите му, цената за купуване на гласове се повишила. Масово вече се плащат по 100 лв. Той разкри и нова схема, която се практикува на тези избори: „Фирми, близки до общините по места. Фирми, на които се възлагат определени работи, генерират печалба и част от тази печалба се заделя за купуването на гласове“.

„Да речем почистване на някое дере или корито на река. И за благодарност те трябва да заделят известна сума за купуване на гласове. Трудно се доказва. Забелязано е на няколко места в България“, добави той. 

„Става дума за всякакви общини, но най-вече за по-малко. Там най-лесно се изкривява вотът“, каза той и уточни, че се работи за достигане до „върха на пирамидата“, което в случая е кметът на съответната община.