Хиляди социалисти в паника: Проф. Иво Христов напуснал БСП?

Актуални новини
14:18 - 14 Януари 2021
15115
Хиляди социалисти в паника: Проф. Иво Христов напуснал БСП?

Любимецът на десетки хиляди социалисти – проф. Иво Христов, сериозно стресна членовете на столетницата, като ги накара да мислят, че политическото му взаимодействие с БСП приключва окончателно. 

В свой пост във Фейсбук социологът, който е и народен представител от „БСП за България”, написа следната забележка към прикаченото видео:

Само едно дребно уточнение от началото на видеото с представянето: “Проф. Иво Христов - бивш депутат от БСП”. Ще бъде факт след 40 дни.

Въпросното видео представлява разговор със Светла Петрово по TV1 и е озаглавено „Ще влезем в перманентна политическа криза със съмнителни резултати от изборите”. Заклетите фенове на социолога реагираха моментално и под публикацията се развихри дебат защо професорът нарича себе си „бивш депутат”.

„Олеле, то ако Вие си тръгнете, кой остава там и как ще ни убедят да гласуваме за тях?”, пише Boris Antonov.

„Браво! Много се чудя какво правите при подобни твари”, окуражава го пък Пламен Петков. „Защо?? Да не би при Славчо да отидете ?”, пита го Мето Метов.

В крайна сметка се наложи проф. Иво Христов да успокои привържениците си, като им обясни, че "става въпрос за техническа грешка на телевизията, макар че всеки депутат става "бивш" с изтичането на четиригодишния мандат".