Хиляди в Лондон поискаха Великобритания да се върне в Европейския съюз

Тълпата освирка, когато ораторите обсъждаха перспективата Борис Джонсън да се кандидатира отново за министър-председател

Новини
21:37 - 22 Октомври 2022
6949
Хиляди в Лондон поискаха Великобритания да се върне в Европейския съюз

Хиляди протестиращи преминаха през централната част на Лондон с призив Великобритания да се върне към членство в Европейския съюз, предаде ДПА.

На Националния марш за ново присъединяване големи тълпи от хора преминаха от Парк Лейн до Парламентарния площад. Участници в шествието от цяла Великобритания пътуваха с часове, за да присъстват.

В градината на Парламентарния площад, последната спирка на митинга, се виждаше море от синьо и жълто, докато поддръжниците размахваха знамена на ЕС и носеха плакати.

На някои от плакатите пишеше: "Брекзит никога нямаше да се получи" и "За по-ниски сметки #присъединете се отново към ЕС".

Ники Аджибаде, 60-годишна учителка от Уоруикшър, беше на шествието заедно със сестра си.

Тя каза: "Чувстваме осезаемо, че ситуацията, в която се намираме сега, може да се проследи директно до референдума от 2016 г., който уж беше консултативен референдум. Това не беше резултат със свръхмнозинство.

52 и 48 процента не е нещо, с което можеш просто да преобърнеш цялата страна. Вижте шест години по-късно къде сме.

Така че много силно усещаме, че трябва да се състави разумно правителство, да се проведат общи избори сега."

На въпрос за потенциалната възможност Борис Джонсън да се кандидатира отново за премиер, Аджибаде отговори: "Ако те си мислят, че Борис Джонсън е отговорът, те не са разбрали въпроса, хайде, това е просто смешно. Това е обида за нацията. Това е истинска обида за британския народ дори да се споменава името му като възможен кандидат. Не се притеснявам от идването на Борис Джонсън. Не съм притеснена.

Мисля, че това би било абсолютно брилянтно, защото тогава той ще бъде последният пирон в ковчега на торите."

Тълпата освиркваше, докато на голям цифров екран с изглед към градината на Парламентарния площад се показваха снимки на гласували за напускане личности като Борис Джонсън, Прити Пател и Найджъл Фараж.

Тълпата също така скандираше "Торите вън" и освиркваше, когато ораторите обсъждаха перспективата Борис Джонсън евентуално да се кандидатира отново за министър-председател.