Химически концерн показа цветовете на бъдещите автомобили

Бялото, сребристото и черното излизат от мода

Новини
12:55 - 04 Октомври 2023
2161
Химически концерн показа цветовете на бъдещите автомобили

Експерти показаха бъдещи тенденции в автомобилните цветове. Прогноза за следващите три до пет години даде химическият концерн BASF, един от най-големите световни производители на автомобилни бои.

BASF представи колекция нюанси, наречена On Volude, чийто основен източник е изкуственият интелект. Според концерна е време автомобилната индустрия да премине от класическите черно-бели нюанси към нещо ново, по-изразително и позитивно.

В Северна Америка, според експертите на BASF, меките нюанси на жълтото и зеленото ще станат модерни през следващите години. Те имат "възстановяващ" и "охлаждащ ефект".

В Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) компанията вижда бежови и пастелни тонове. Обикновено те не са много популярни сред собствениците на автомобили, но се асоциират с актуалната тенденция за естественост.

За Азиатско-тихоокеанския регион BASF е предвидил пастелни нюанси на зелено и флуоресцентно червено. Те са предназначени да подчертаят индивидуалността на шофьорите.

Във всички случаи акцентът е върху екологично чисти материали и процеси, както и от отклонение от плоските повърхности, което позволява на автомобилните производители да експериментират.