Хипотермия е най-вероятната причина за смъртта на Георги от Севлиево

Аутопсията на тялото, открито край село Хирево, ще е утре

Новини
21:03 - 27 Юни 2022
6349
Хипотермия е най-вероятната причина за смъртта на Георги от Севлиево

Няма данни за насилствена смърт при 20-годишния Георги от Севилево, изчезнал в началото на юни. Момчето, което е било с изразена умствена изостаналост, най-вероятно е починало от хипотермия, каза окръжният прокурор на Габрово Милчо Генжов.

"Това е заключението на съдебния лекар по изпратени му снимки от огледа, защото е в болнични. Причината за смъртта ще стане известна утре, когато д-р Янко Колев ще извърши аутопсия. Тялото е в напреднал стадий на разложение", уточни Генжов пред "24 часа".

По случая обаче е образувано досъдебно производство за убийство и се наблюдава от окръжната прокуратура.

Заради състоянието му на беззащитност в семейството на Гошо правели организация някой да го наглежда постоянно. Във фаталния 7 юни Георги е бил заедно с баща си в село Сенник. Къщата им се намира точно до гората, към която се е отправил самият той.

Бащата тръгва след него, но за съжаление не успява да го настигне. На другия ден е забелязан около 17:00 часа на разклона за село Хирево и село Градница, на около 15 км от дома си. Мъж го е видял насред полето, взел го с колата си и го закарал до Хирево, за да е поне в населено място. Майката го е обявила за издирване в полицията на 9 юни.

Полиция, близки, приятели и доброволци не спряха да обхождат селата и горите, докато в неделя не са се натъкнали на тялото на момчето в храсти в землището на Хирево.

"С огромна болка ви съобщавам, че Гошето е намерен, за съжаление не жив. Бог да спаси душата му! Благодаря на всички, който помагаха!", съобщи близка на младежа във фейсбук.

Засега не може да се каже кога е настъпила смъртта, но състоянието на трупа говори, че смъртта е настъпила малко след изчезването на Гошо.