Хитовият мюзикъл „Маmma Mia!” гостува на Благоевград

Артистите ще изиграят своето 99-то представление

Култура
09:50 - 03 Октомври 2022
2322
Хитовият мюзикъл „Маmma Mia!” гостува на Благоевград

Хитовият мюзикъл „Маmma Mia!” на Бени Андершон и Бьорн Улвеус - постановка на Софийска опера и балет - гостува на Благоевград.

Тази вечер от 19 часа в зала „Пейо Яворов“ Софийската опера представя 99-тия спектакъл на мюзикъла, в който участват: Весела Делчева, Людмила Козарева, Орлин Горанов, Симеон Владов, Радослав Владимиров, Александър Георгиев, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Деница Шопова, Цветелина Коцева, Аделина Томова, Боян Арсов, Георги Джанов и Пламен Гранджан.

Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов – създателят на Камерна опера – Благоевград, която тази година отбеляза 50 години. 

Действието на мюзикъла „Маmma Mia!” се развива динамично с рефлексии, които подтикват зрителите да мислят и да съпреживяват историята на героите, посочват от общината. Един вълнуващ спектакъл, в който режисьорът Пламен Карталов вдъхновява артистите да говорят, играят, пеят и танцуват с пълната си естественост и отдаденост, страст и професионализъм.

Песните се изпълняват на български, визуализират се от режисьора и се създават конкретни ситуации, които естествено изграждат ярка драматургия и логично се вписват играта, танците и музиката.