Хитруша от Лом има два брака - с индиец и българин

Топ
17:46 - 27 Май 2023
4355
Хитруша от Лом има два брака - с индиец и българин

Районният съд в Лом осъди на глоба от 1000 лева 24-годишна жена, която встъпила в брак с индийски граждани, въпреки че вече имала брак с българин, съобщиха от Съдебната палата в града.

През 2015 година тя сключила законен брак с български граждани, а през 2021 година, в Кипър, се оженила повторно за индиец, без да е анулирала първия си брак.

В съответствие със Закона за браковете в Кипър било издадено удостоверение за граждански брак и била изпратена информация в България. След получаването ѝ срещу жената било заведено досъдебно производство и повдигнато обвинение за многобрачие, което е престъпление против брака и семейството и се наказва с глоба или затвор до три години. 

Като взел предвид чистото съдебно минало на подсъдимата съдът в Лом я е наказал с глоба. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Монтана, уточниха от Съдебната палата в Лом.

От съда заявиха за БТА, че подобна присъда скоро не е издавана, а има няколко присъди срещу родители, разрешили на децата си да се оженят, преди да са навършили 18 години и да съжителстват, малолетни или непълнолетни, в противоречие със закона.