Хлапето от бежански лагер в Ангола стигна до Кралския двор

Детството на Камавинга е тежко - война и пожар

Новини
17:30 - 02 Септември 2021
1639
Хлапето от бежански лагер в Ангола стигна до Кралския двор

Новото попълнение на Реал Мадрид Едуардо Камавинга е роден в Микондже, малка общност в бежански лагер в Ангола. През 2003 г. той и семейството му се установяват във Фужер, на около 50 км североизточно от Рен, Франция.

Детството на Камавинга не е било лесно. Той е третият от общо шест братя и сестри и майка му се опитва да го накара да се посвети на джудото. След като прекарва много време вкъщи, унищожавайки всичко, което му попадне пред очите, баща му Челестино го води да играе футбол в Драпо Фужерес - скромен клуб, който сега ще получи част от сумата за трансфера му в Реал Мадрид.

"Не знаех нищо", казва сега Камавинга. "Майка ми ме взе и ме записа. Спомням си как взех топката и дриблирах“. 

На седем години Камавинга за първи път рита топка. Оттогава нататък той винаги играе над възрастовата си група. Рен са впечатлени и го канят да участва в летния турнир, където той привлича вниманието, а Юлиан Стефан го наблюдава.

През 2013 г. Камавинга е само на 11 години, но нещата са на път да се разпаднат. Подписването на договора му с Рен е почти факт, но къщата му изгаря. Чрез благотворителна организация семейството му получава най-необходимото.

"Изгубиха всичко", казва Никола Мартинаис, човекът, който го обучава в началото на кариерата му. "Къщата беше море от сълзи. "

"На следващия ден трябваше да отида на тренировка и футболът ми помогна да се отпусна", спомня си самият Камавинга. "Това беше начин да избягам. "

В интервю за Ouest France през 2020 г. той си спомня думите на баща си от онова време.

"Не се притеснявай, ти ще станеш страхотен футболист и ще възстановиш тази къща", казва бащата на играча.

"Вярно е, че ми каза това", казва 18-годишното ново попълнение на Реал. "Аз бях надеждата на семейството. Изведнъж се мотивирах. Родителите ми вече бяха щастливи, но аз знаех, че мога да ги направя още по-щастливи. "

"Живеехме в тази къща, построена от родителите ми, по-малко от година", казва френският талант.

"Спомням си пожара, сякаш беше вчера. Бях на училище и видях пожарникарите да минават през прозореца. В края на часа учителите дойдоха при мен и сестричката ми и ни обясниха какво се е случило. Баща ми дойде да ни вземе и ни заведе там. Всичко беше опожарено, всичко беше унищожено, казва той. "

Реал Мадрид привлече Едуардо Камавинга от Рен в последния ден на трансферния прозорец.