Хлебна сода – за красота и здраве

Бюти
14:14 - 11 Юни 2021
4264
Хлебна сода – за красота и здраве

Хлебната сода се съдържа в толкова много продукти – ще го установим, ако се зачетем в етикетите. И в това има логика, доказана от дългогодишната практика.

Вероятно във всяка кухня има хлебна сода – независимо за какво точно я ползваме. Но всъщност содата има своето заслужено място в целия дом, а приложението й излиза далеч извън рамките на кулинарията.

Всъщност хлебната сода е и много подходящо (а и евтино!) средство, което ще се отрази много добре на кожата, косата, зъбите ни, дори... хората с язва и проблеми със стомаха знаят за какво.

Как да се възползваме от ползите за здравето (и красотата) от хлебната сода?

• Добавете хлебна сода във ваната. По този начин кожата ни ще стане копринено гладка. Научното обяснение за това е просто – содата регулира pH на водата. Ако няма по-сериозни проблеми по кожата, всички лосиони и кремове ще станат излишни.

• За миене на косата може да се ползва и евтин „обикновен” шампоан. Достатъчно е, преди да го нанесен, да добавим към дозата чаена лъжичка хлебна сода. Резултатът приятно ще ви изненада.

• Хлебната сода е отдавна изпитано средство за избелване на зъбите. И до днес много производители на пасти за зъби я използват като неотменна част от състава на продуктите си. Най-добър ефект обаче се получава, ако содата се добави към пастата непосредствено преди миенето на зъбите.