Хоакин Финикс: Ядох само марули и ябълки заради Жокера

Актьорът едва не загубил разсъдъка си от зверската диета, на която се подложил за ролята

Култура
21:30 - 05 Септември 2024
3259
Хоакин Финикс: Ядох само марули и ябълки заради Жокера

Актьорът Хоакин Финикс призна, че едва не е загубил разсъдъка си заради екстремната диета, на която се подложил, за да изиграе Жокера. Носителят на награда "Оскар" призна, че се е хранил само с марули, аспержи и ябълки, за да свали три и половина килограма.

По време на филмовия фестивал във Венеция той каза: "Няма да говоря за спецификите на диетата, защото мисля, че никой не иска да слуша за това. Беше трудно, но е безопасно. Знам, че това се превръща в мания, защото през цялото време работиш, за да достигнеш определено тегло. Имах тежки тренировки, а се хранех само с марули, аспержи и ябълки. По едно време започнах да се ядосвам на себе си. Започнах да губя разсъдъка си."

По думите на звездата рязкото отслабване се е отразило жестоко на психиката му. "Това е ужасен начин на живот", заяви пред New York Times. "Според мен Жокера трябва да е доста тежък, а не прекалено слаб. Започнах да полудявам, когато свалих килограми."

Лейди Гага, която участва в новата поредица за Жокера, също се присъедини към интервюто му, като сподели, че двамата са репетирали в продължение на два месеца. "Репетициите бяха до припадък. Когато Хоакин огладнееше, му давахме боровинки", разкри певицата.