Холанд е в Топ 20 на Шампионската лига, а е само на 20

Спорт
12:55 - 26 Октомври 2023
1933
Холанд е в Топ 20 на Шампионската лига, а е само на 20

Може би той не започна този сезон според очакванията и както миналия, но Ерлинг Холанд бавно влиза в ритъм за отбелязване на голове и загрява за това, което предстои.

През уикенда норвежецът прекъсна едномесечния си пост в английската Висша лига, а снощи разтърси два пъти мрежата на Йънг Бойс за първите си голове в Шампионска лига за сезона. С тях той достигна до 37 в елитната надпревара само за 33 изиграни срещи и изпревари Ференц Пушкаш, като в същото време влезе сред 20-те най-добри реализатори в историята на Шампионска лига.

Само на 23 години Холанд има повече голове от суперзвезди като Самюел Ето'о, Роналдо Назарио, Ривалдо и т.н. и няма съмнение, че след няколко сезона ще застраши сериозно рекорда на Кристиано Роналдо.

Интересното е, че на двамата най-добри голмайстори в историята на Шампионска лига Кристиано Роналдо и Лионел Меси им отне много повече време, за да достигнат границата от 37 гола. Португалецът го направи на 27 години, а аржентинецът на 25 години.

Пред норвежкия футболист Серхио Агуеро вече е в списъка на голмайсторите с 41 гола, а от активните футболисти, които играят в Шампионска лига този сезон, пред него са само Килиан Мбапе с 42, Томас Мюлер с 53 и Роберт Левандовски с 92.

За да достигне до топ 10 на голмайсторите, Холанд се нуждае от още 11 гола, тъй като Андрий Шевченко е на десета позиция с 48. Трябва да се отбележи също, че играчът на Манчестър Сити е единственият сред топ 20 със средно повече от един гол на мач.