Хомофобски реклами заляха метрото, Фандъкова спи

Влаковете с разлепени послания на евангелист, конспиратор и агент на ДС, очакват намесата на кмета

Новини
15:30 - 06 Март 2023
5855
Хомофобски реклами заляха метрото, Фандъкова спи

През последната седмица плакати със заглавие „Раят е винаги за двама – мъж и жена. Няма еднополов рай“ се появиха във влаковете на метрото в столицата, сигнализират от „София прайд“.

Плакатите са реклама на книгата ,,Пътят към Армагедон“ на Александър Урумов, активен евангелист, познат със своите конспиративни теории. През 2019 г, като директор на пресцентъра на Министерство на отбраната Урумов разпространи неверните слухове, че „държавата ще взима децата на хората.“ През следващите години, заедно с ВМРО, се превърна в основния изразител на невярното твърдение, че чрез Истанбулската конвенция ще се прокарат еднополовите бракове в България. Урумов е осветен и като агент на ДС.

Плакатът, с ясно изразен хомофобски и дискриминационен характер и противоречащ на регламента за реклама на територията на Столична община, се разпространява само няколко дни преди началото на кампанията за предстоящите избори на 2 април 2023 г.

Oт Фейсбук страницата на „София прайд“ призовават да се подават сигнали към Метрополитен ЕАД, Столична община и Метрореклама и рекламата да бъде свалена.