Хора изчезват в Хоя Бачу

Момиче на 5 гони пеперуда 5 години, смята ги за няколко минути

Мистика
07:43 - 22 Октомври 2023
24610
Хора изчезват в Хоя Бачу

Гората Хоя Бачу в Северозападна Румъния – в областта Трансилвания, е известна по света като румънския Бермудски триъгълник. Названието няма географските очертания на триъгълник, но си прилича с района на Бермудите заради изчезващите хора и необикновени явления. Гората се намира в непосредствена близост до владенията на митичния граф Дракула и сянката му често е виждана от местните. В Хоя Бачу се разхождат духове, случват се паранормални явления, растат странни по форма и размери дървета.

От време на време се появяват извънземни. Между листата изникват странни образи, светят необясними светлини и се чуват женски писъци. Малцината, успели да излязат живи от гората, разказват, че през цялото време усещали, че някой ги наблюдава. Затова днес Хоя Бачу е в челните места за едни от най-странните места в света. А само преди век Хоя е просто гора. През нея минавала утъпкана пътека, по която пътниците не се бояли да минават дори и нощем. В наше време пътят е обрасъл, а да минават нощем по него рискуват само любителите на силни усещания или на НЛО.

В началото на миналия век гората Хоя започнала да се променя по странен за хората начин. Правите стволове на дърветата се извили в чудовищни извивки. Почвата обрасла с гъст мъх. Постепенно започнали да изчезват горските животни, а след тях и почти всички птици. Местните жители твърдели, че виждат Влад Цепеш, който навремето обожавал да ловува по тези места.

След края на Първата Световна война пастир с прякор Бачу, което на местния говор означавало вожд, лидер, подкарал стадо от 200 овце към панаира в град Клуж-Напока. Пътят му минавал през гората. Бачу влязъл в нея рано сутринта и безследно изчезнал. Жителите на града и околностите претърсили гората и площада – около 35 хектара, но нямало следа нито от овцете, нито от овчаря. Разбойници по тези места отдавна не се били появявали, но дори и да убиели Бачу и скриели неговото тяло, то нямало как да скрият мъртви или живи 200 овце, така че никой да не забележи. Уважаваният човек и овцете му се загубили без следа, а гората от този момент започнала да се нарича Хоя Бачу.

В следващите няколко години в Хоя Бачу се загубили още няколко човека. Техните тела също не били намерени. И ако тези трагични случаи могат да бъдат приписани на нещастен случай, нападение на диви животни или зли хора, то за други няма разумно обяснение. Млада учителка, невярваща в Бога и дявола, отишла в гората за гъби. Дълго време не се прибрала и хората започнали да я търсят. Открили я седяща на ръба на страшна пропаст. Учителката напълно била загубила паметта си, дори не помнела името си. Минало време, но тя не се възстановила.

5-годишно дете подгонило пеперуда и навлязло в гората. Детето изчезнало безследно и всички усилия да бъде открито, се провалили. Едва след 5 години изчезналото без следа дете излязло от гората в същите дрехи, непроменено на външен вид и с пеперудата в ръка. Детето не могло да каже къде се е загубило и къде е било. За него били минали само няколко минути.

Въпреки тези с нищо необясними изчезвания има хора, които продължават да посещават страшната гора и да се опитват да се забавляват в нея, да берат плодове и гъби. Някои скоро след Хоя Бачу се разболяват - оплакват се от кожни възпаления, мигрена, виене на свят и повръщане.