Хора на Венци Чикагото посрещат новите депутати с обиди и руски знамена

Протести от всички страни на парламента в първия му работен ден

Политика
08:52 - 19 Октомври 2022 (обновена)
5677
Хора на Венци Чикагото посрещат новите депутати с обиди и руски знамена

Няколко различни групи протестиращи посрещат депутатите в първия работен ден на новия парламент, предаде репортер на Lupa.bg. Срещу сградата на Народното събрание е опънат огромен транспарант на не особено известната партия Народна партия „Истината и само истината“. Нейният лидер обаче е известен на обществеността - това е Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото.

Привържениците на партията наричат новите народни избраници с обидни думи и възгласи "Мафия". Гълъбите, които прелитат над жълтите павета също станаха жертва на техния гняв. Протестиращите нарекоха гълъб "масонска блудница", а вътрешният министър Иван Демерджиев бе проводен до централния вход на Народното събрание с възгласи "к*рва" и "мафия".

Партията на истината издигна знамето на Русия пред паметника на Цар Освободител срещу парламента, а под него - и българското. Едно от основните им искания е неутралитет на България във войната в Украйна.

Лидерът на партията 9 русенецът Венцислав Ангелов, познат на широката общественост с прякора „Чикагото“, е работил в системата на МВР.

В периода 1984-1989 година е бил пряк участник във „Възродителния процес“ и „Голямата екскурзия“ – наименования, с които е наречен един от най-срамните периоди в новата българска история и последното голямо злодеяние на режима на Тодор Живков. То е свързано с насилствената смяна на имената и прогонването на стотици хиляди български граждани в Турция. През 2015 г. Венцислав Ангелов бе осъден окончателно на три години затвор за съучастие в подготовка на трафик на наркотици. Впоследствие бе дълго време издирван от българските и испанските власти. През 2018 г. бе задържан в Германия.

След излежаването на присъдата Венци Чикагото навлезе в политическите дебри, като организираше протести срещу властта. Привърженик е на теориите на конспирациите и връщане на смъртното наказание.

На митинг през май тази година той обвинява Кирил Петков и целия му Министерски съвет, че са кукли на конци, марионетки и слуги на илюминатите, глобалистите и ционистите. Плакати в същия дух посрещат и днес новите народни представители.

На площада Венци Чикагото се обявява за референдум за отмяна на смъртното наказание и за „обесване на всички престъпници през последните 33 години, които ни лъгаха, крадяха и мамиха“.