Хора с крила и змийски опашки в лондонски музей

Притежателят им може да е безсмъртен

Мистика
10:09 - 10 Май 2020
9727
Хора с крила и змийски опашки в лондонски музей

В Лондон през 1960 г. съвсем случайно при ремонт на сградата на сиропиталище строителите откриват входа на подземие, което е добре маскирано. Изненадата е огромна - хиляди артефакти и скелети на невероятни създания се оказват грижливо прибрани в подземието.

В други източници годината на откритието е доста по-близка до нашето време - 2006-та, а според данни в интернет днес артефактите могат да бъдат видяни в музей на Мерлин в Лондон: http://www.merrylinmuseum.com/encyclopdia-obscura. Наред със скелетите на фантастични същества под земята прашасвали странни устройства и уникални древни ръкописи.

Изследователите предполагат, че всички тези неща някога са принадлежали на Томас Теодор Мерлин. Не, това не е вълшебникът Мерлин, живял в двора на крал Артур, но кой знае - може да е точно прероденият магьосник.

Томас Мерлин е роден в аристократично британско семейство през 1782 година. Майка му умира по време на раждането. Томас е отгледан от баща си Едуард, който посвещава остатъка от живота си на сина си. Бидейки военен, Едуард Мерлин скоро се пенсионира и тъй като не е беден човек, започва да пътешества със сина си, събирайки по пътя редки растения и различни артефакти. Едуард е любител на тайните науки и скритото знание, както и на естествената история.

Баща и син пътуват дълги години, докато Мерлин-старши не си отива от белия свят. Томас, едва преживял смъртта на баща си, става почти отшелник, който се радва единствено на събирането на редки експонати от растения и животни, артефакти и древни ръкописи. Всичко това го направи доста известен учен в определени кръгове на Англия. Благодарение на пътуванията по цял свят и изучаването на места, където преди почти не е стъпвал човешки крак, както и страстта към четене, правят Томас Мерлин истински експерт по скритото знание.

Само веднъж Томас Теодор Мерлин се опита да сподели знанията и колекцията си с широката публика. Обикаля Америка с уникалната си колекция от артефакти. Това начинание е почти пълен провал. Консервативните американци дори не разбират значението на уникалните артефакти. Мерлин е принуден да се откаже от пълна американска обиколка и въпреки че разполага с много пари, той слага край и на плановете си да "просвети човечеството". Според повечето източници по това време - 1899 г. той е на 117 години, но е в отлично физичесо и психическо здраве. Днес това изглежда измислица.

Според съвременници сър Мерлин изненадващо не остарява - нещо като добрите времена на Дориан Грей. Дори в официално напреднала възраст той е в отлична физическа форма и никой не му дава повече от 40 години. Според слуховете това се дължи на окултните му практики и древните тайни, които владеел. Така повечето хора започват да се страхуват и да избягват Мерлин. Той разбира, че е време да изчезне от от света и го прави.

Едва през пролетта на 1942 г. се появяват слухове, че някой, представящ се като Томас Мерлин, е предявил претенции, подплътени с напълно автентични документи, да притежава къща в Лондон. Джентълменът - на около 40 години, пожелал да дари имота на сиропиталището в Тенбридж, като заявил, че тази къща никога няма да бъде пусната за продажба. Някои изследователи, които знаели нещо за Томас Мерлин, веднага проявяват интерес към джентълмена, възразявайки, че собственикът на къщата, която се продава по това време, трябва да е на 160 години. Загадъчният Мерлин обаче изчезва отново. Кой знае докога.