Хорър клип: Един кашлящ пръска Covid-19 в целия супермаркет (ВИДЕО)

Здраве
20:18 - 09 Април 2020
4706
Хорър клип: Един кашлящ пръска Covid-19 в целия супермаркет (ВИДЕО)

Изследователи от университета в Аалто разкриха в ужасяващо видео, ог окето виждаме как едно кашляне може да разпространи коронавирус в целия супермаркет. Това изследване се случва на фона на факта, че британците са призовани да се придържат към строги препоръки срещу разпространението на заразата.

Обединеното кралство вече е в третата си седмица с особено строги мерки, като британците са призовани да останат вкъщи, освен ако не им се налага да отидат до магазина или да тренират.

Докато повечето супермаркети налагат мерки за социално дистанциране, ново проучване предполага, че те може да не са достатъчни, за да спрат разпространението на вируса.

Изследователи от университета в Аалто разкриха, че една кашлица може да разпространи коронавирус в цял супермаркет.

В проучването изследователите разглеждат как изключително малки дихателни частици се транспортират във въздуха след кашлица, кихане и дори говорене.

Екипът моделира сценарий, при който човек кашля на опашка в супермаркета и се оказва, че частиците бързо се разпространяват в цялото помещение.

Професор Вил Вуоринен, автор на изследването, казва: „Някой, заразен от коронавируса, който кашля и се разхожда, оставя след себе си изключително малки частици аерозол, носещи коронавируса. След това тези частици могат да се окажат в дихателните пътища на околните. “

Въз основа на констатациите изследователите призовават всеки да остане вкъщи, ако се почувства неразположен. „Инструкциите включват също кашляне в ръкава или тъкан и грижа за добра хигиена на ръцете. Не е възможно да бъдат издадени нови препоръки на основата на това изследване.

Въпреки това, тези резултати са важна част от цялото и трябва да се сравняват с данните от проучванията на епидемията в реалния живот, считат учените.