Хороскопът на Марги Паскалева за 2 март 2021 г.

Нещо за четене
07:30 - 02 Март 2021
3516
Хороскопът на Марги Паскалева за 2 март 2021 г.

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. От 1 март тя прави хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

Следващите редове ще ни разкажат какво да очакваме на 2 март според позицията на Луната.

Фазите на Луната, както всички знаят, са 4 – Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Всяка от четирите лунни фази е с продължителност около 7,4 дни. А интервалът между две последователни еднакви фази е 29,5 денонощия. Луната транзитира през един зодиакален знак около 2,5 дни и когато наближи времето тя да промени знака си за известен интервал от часове тя не образува главни (мажорни) аспекти с останалите планети, което в астрологията се нарича „Луна без курс“. След това тя навлиза в следващия зодиакален знак. На 2 март Луната продължава транзита си през знака Везни и на този ден тя е в предизвикателен неблагоприятен аспект с планетата на трансформацията и „подземното царство“ Плутон в Козирог. Тези планетни разположения ще задълбочат нашите преживявания, а емоциите ни са много интензивни и трудно контролируеми.

Някои хора ще са склонни да реагират бурно и агресивно.

При други може да има засилено чувство за вина, поява на подсъзнателни страхове или склонност към доминиране в отношенията, опити за контролиране или манипулиране на околните, за да постигнат своите цели. Само че, не всеки път целта оправдава средствата. За да премине деня ни по-ползотворно и без излишни конфликти или неприятности, трябва да бъдем по-сдържани емоционално и да не преминаваме границата на нормалното поведение от едната в другата крайност. Денят е неблагоприятен за скъпи покупки и големи капиталовложения, за дипломатически преговори, за разрешаване на съдебни спорове или лични взаимоотношения. В интервала между 16:09 и 22:38 часа Луната вече е „без курс“, а в 22:39 часа тя навлиза във водния знак Скорпион. Тя ще повиши интуицията ни, желанията ни ще бъдат още по-силни. Всичко неясно и загадъчно ще привлича вниманието ни през следващите дни.

Луната във Везни на този ден не образува благоприятни аспекти с другите планети от Слънчевата система, но тя е с по-хармонично влияние за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Огнените и въздушните знаци са в синхрон и в такива дни хората много по-лесно реализират своите цели, получават необходимата подкрепа, делата вървят гладко и психо-емоционалният климат в обкръжението е много по-добър. Затова такива дни са по-ползотворни като цяло. Независимо в каква сфера работите или какви задачи ви предстоят за деня, Луната във Везни ще ви дава повече шансове за успехи, разбирателство с хората и възможности за благоприятен изход във всяка ситуация. Денят е зареден с повече динамика и емоционално напрежение за родените през трета на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, с чието рождено Слънце транзитните Луна и Плутон активират предизвикателен аспект.

Тези аспекти затрудняват взаимоотношенията с хората и могат да провокират конфликти, а задачите за деня да се осъществяват трудно, да има повече противопоставяне.

За родените през трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби денят също няма да е от най-лесните и ефективните, защото може да се наложи да се съобразяват повече с мнението и решенията на другите хора, т.е. те няма да са в добра позиция да диктуват правилата. Луната с дисхармоничния си аспект към Плутон повишава желанието за власт, прави хората по-невъздържани, склонни да нарушават всякакви правила и да предизвикват околните с поведението и реакциите си. Някои по-ниско еволюирали хора ще реагират твърде агресивно и в състояние на безпомощност да отмъщават. В световен план са възможни конфликти, свързани с финансови въпроси, в дипломацията, законодателната сфера, секс скандали, злоупотреба с власт или пари, както и по-тежки криминални престъпления. Може да бъде засилен контролът по пътищата в борбата със злоупотребата с алкохол и наркотици от страна на шофьорите по пътищата. Бъдете разумни, не предприемайте рискове. През нощта и ранните часове на 3 март най-внимателни за инциденти да бъдат представителите на първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Бъдете здрави!