Хороскопът за 8 август- Новолуние в Лъв

Астро
07:03 - 08 Август 2021
4080
Хороскопът за 8 август- Новолуние в Лъв

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 8 август Луната преминава през знака Лъв, като в 16:50 часа е Новолуние на 16 градуса в Лъв. Време е за ново начало и стартиране на нови начинания през следващите две седмици. Лъвът е символ на власт, увереност, гордост, честолюбие, жизнерадост, любов, деца, творчество. По-специфичното на това Новолуние е, че двете светила (Слънцето и Луната) образуват мощен таоквадрат със Сатурн във Водолей и с Уран в Телец – доста напрегнат неблагоприятен двоен квадрат. В световен аспект това е белег за изненадващи събития и обрати (Уран), за засилване на контрола и ограниченията (Сатурн), за нарушаване на забрани и протести. Това означава, че можем да очакваме по-засилен контрол в държавите и по границите, ограничаване на пътуванията, технически аварии, нарушения в интернет връзките, прекъсвания на електричеството, тежки транспортни инциденти, политически трусове и протести, разпад на организации или други групи от хора, падане от власт на политически лидери, финансови трусове, фалити на фирми, терористични атаки, природни бедствия и т.н.

Не е изключено и някакво премеждие с деца или с дете на политическа фигура.

По-уязвими държави са Япония, Франция, Германия, Исландия, Канада, Албания, България и съседните ни страни, Швеция, Шри Ланка, Израел, Еквадор, Иран и Ирак, Китай, Нова Зеландия, Филипините, Полша, Русия, Венецуела и т.н. Предизвикателният аспект между Сатурн и Уран имат много съществено влияние върху световните процеси и явления, свързани с по-големи общности и групи. Сами виждате колко трудна и противоречива е годината, включително и у нас. Лъвът е жизнен, силен знак, щедър, но и честолюбив. Успехът и положителният развой в политиката и особено за сформирането на правителство в България зависят от това дали ще използват политиците креативността и благородството на Лъва или ще демонстрират сила / власт, ще рушат още доверието на хората с вечните си битки, чиито действия рефлектират върху народа. Изисква се голям самоконтрол и чувство за отговорност (Сатурн), прогресивно мислене и мисъл / работа за стабилността и бъдещето на обществото (Уран).

В личен план денят (както и следващите седем дни) е доста труден и противоречив за родените през втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от втора декада. Бих добавила към тази група хора всеки, независимо под кой знак е роден, ако има рождени планети между 5 и 10 градуса на знака Дева. Марс транзитира през Дева и може да засегне по някакъв начин всеки от вас – за добро или лошо. Бъдете особено внимателни за инциденти, травми, тежки конфликтни ситуации, токови удари, неприятности с властта, загуба на имидж / работа или на пари / собственост както на 8 август, така и през следващите 7 дни. 8 август е почивен ден, в който много хора пътуват и се прибират по родните си места. А тези доста напрегнати аспекти могат да създадат предпоставка в най-лекия вариант за сериозни задръствания по пътищата, повишена агресия, транспортни и други инциденти.

В здравословен аспект са най-уязвими хората със сърдечно-съдови заболявания.

За вас следващата седмица не е най-доброто време за стартиране на нови дейности и проекти. Новолунието в Лъв на 16 градуса ще има най-положително влияние както на самия ден, така и през следващите 7 дни при родените през втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. По време на Новолуние енергията ни е в своя минимум, но вие ще сте по-жизнени и позитивно настроени. Новолунието с хармоничния си аспект към вашето Слънце носи много добри възможности за положително развитие в делата и изявите ви, радостни мигове с любимите хора, придобивки в семейството, поводи за гордост от вашите деца и т.н. Проявлението при всеки от вас ще е в различни сфери и в зависимост от личния ви хороскоп. По отношение на времето Новолунието бележи началото на нов горещ период през следващите седем дни, което е чудесно за избралите да почиват на море през следващата седмица. Вземете нужните мерки срещу кожни изгаряния и топлинни удари. Неделният ден е благоприятен за провеждането на лунната диета за намаляване на теглото и за изчистване на организма от токсините. Бъдете здрави!