Хорото за 3 март минава онлайн

За шести път се организира събитието „Пробуждане с хоро“

У нас
21:59 - 21 Февруари 2021
1815
Хорото за 3 март минава онлайн

За шеста поредна година навръх Националния празник ще се организира събитието „Пробуждане с хоро“. За първи път обаче то ще се проведе онлайн.

Коронавирусът отложи редица събития, премиери и концерти, както по света, така и у нас. Други обаче продължават да се осъществяват, но виртуално. Мрежата прелива от предложения за различни културни прояви, уроци и семинари, показа проверка на „Телеграф“. Част от тях са напълно безплатни и всеки, който желае може да се присъедини. За някои пък се купуват билети по интернет, които гарантират достъпа до ивента.

Така например библиотеката при варненското Народно читалище „Елин Пелин – 1977“ организира онлайн рецитал, а община Карнобат организира онлайн конкурс по случай 3 март. Състезанието е за ученици и е в два раздела. Лично творчество – поезия и проза по зададени теми, както и рецитация на стихове посветени на Националния празник на България.

„Сдружение Азбукари“ пък пренесе традиционното хоро на 3 март в интернет. „Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един страхотен вълнуващ онлайн спектакъл на 3 март! Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно за 6-та поредна година да протегнем един уникален мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро където и да е – вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата... или там, където ни заведе вашата изобретателност“, казват организаторите. Над 1500 българи вече са изявили интерес към събитието.