Хотел на Ветко в Несебър тъне в мизерия

Ресторантът в комплекс „Елените” нападнат от мухъл и мухи, институциите започнаха проверка

Общество
13:28 - 29 Юни 2019
11782
Хотел на Ветко в Несебър тъне в мизерия

Сигнали за мизерни условия в затворен комплекс, собственост на Ветко и Маринела Арабаджиеви, са причината за обща проверка на няколко институции, сред които Министерството на туризма и Агенцията по храните.

В затворения комплекс „Елените” край Несебър се предлага „ол инклузив" почивка на туристите. С тази услуга са свързани и част от оплакванията на почиващите. Други сигнали са свързани с липсата на места за инвалиди и чистотата на хотелите.

За всяко установено нарушение може да бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

„Най-фрапиращото нарушение са обекти, извършващи туристическа дейност без категоризация”, разкри мнинистър Ангелкова, която също участва в проверката.

„Сигналите, които сме получили към момента, са свързани с оплакване от ол инклузива. Затова, че не отговаря на критериите и очакванията на туристите. Освен това имаме много сигнали, че няма места, обособени за инвалиди, каквито са нашите категорични изисквания", каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Бяха проверени качеството на алкохола на бара и храната в ресторанта, както и водата в басейна. „Имаше плочки изпочупени, мухъл, също така има и много инсекти, мухи, въпреки че всички прозорци са замрежени.", казва д-р Георги Митев, директор на БАБХ Бургас.

„Към мене оплакване не е имало в този ресторант”, отговаря мениджърът на ресторанта Методи Тренчев. „Ще бъде съставен акт за административно нарушение, глоба в размер от 1000 до 3000 лева.", заключи министър Ангелкова.