Хотели в Банско затварят заради масово отменени резервации

Сезонът е приключил, клиенти няма, признава браншът в курорта

Новини
21:38 - 14 Март 2020
3274
Хотели в Банско затварят заради масово отменени резервации

Хотели в Банско масово затварят заради обявеното извънредно положение в страната. Всички резервации от Израел, откъдето през последната година са повечето туристи, са отменени.

В курорта все още има хотели, които работят, но се очаква скоро и те да затворят врати заради липса на посетители. В Пампорово ски-зоната и хотелите продължават да работят, но курортът на практика е почти празен.

Въпреки че ски зоната в Банско работи, хотелиерите са категорични, че зимният сезон в курорта е приключил. Някои от големите хотели вече са затворили врати, очаква се до края на следващата седмица и много от по-малките да спрат да работят.

"Хотелите, които имат така или иначе хора, които не могат да оставят на улицата, ще ги изхранят и ще ги държат в хотелите, докато им дойде време за полетите, докато им свърши ваканцията. Най-вероятно няма да има допълнителни резервации, така че върви към затваряне курорта.", обясни Зорка Тумбакиева - секретар на Съюза на туристическия бизнес в курорта. 

Басейните и СПА центровете в курорта са напълно затворени, туристите нямат достъп до тях. За желаещите масажи и други процедури - екстрите ще бъдат изпълнявани в хотелските стаи.