Хотелиер с „Ролс Ройс“ разгневи руснаци на Слънчака

Новини
04:26 - 18 Юли 2019
24388
Хотелиер с „Ролс Ройс“ разгневи руснаци на Слънчака

Скандалният хотелиер от Слънчев бряг Красимир Антонов – Чичо Скрудж, прочул се с това, че през лятото на 2015 г. пробва да прегази с поръчковия си „Ролс Ройс“ пътен полицай, проверяващ документите му за самоличност, отново е в епицентъра на грандиозно напрежение.

 Този път скандалите се вихрят в луксозния апарт-хотел „Планета“ в Слънчев бряг, където апартаменти са си закупили десетки чужденци, предимно руснаци. Всички те платили между 1 200 и 1 700 евро за квадратен метър за летния си дом, но този сезон останали неприятно изненадани от решението на собственика Красимир Антонов да не ги допуска до басейна безплатно.

Босът на 5-звездния апарт-хотел "Планета" на Слънчака Красимир Антонов сложи такса за ползване на басейна на собствениците на жилища 

Три рускини – собственички на жилища в 5-звездния комплекс „Планета“, алармираха медиите и посолството на Русия, че управата на хотела се държи безочливо с тях и им отказвали достъп до басейна. Имали забрана за ползването му. Нещо повече – заключили са вратата към него и са настояли да плащат допълнително за басейна. До този момент ползването на басейна е било включено към годишната такса за поддръжка, за което имат валидни договори и никой, според руснаците, не бил информиран за тази неприятна промяна.

„За всеки ден трябва да плащаме по 10 евро на човек, за да ползваме басейна. Имаме достатъчно снимков, аудио- и видеоматериал, който искаме да покажем на българските власти. и на прокуратурата ви, за да видите на какво сме подложени”, жалва се рускинята Алиса Кузмина.

От своя страна от хотел „Планета“ твърдят, че руснаците не искали да плащат за поддръжката на басейна, която нямало как да бъде безплатна. „Да имаш жилище на морето не означава, че можеш да ползваш на аванта цялата инфраструктура. Това е все едно да не си плащаш за асансьора и осветлението в блока и да вдигаш скандали на домоуправителя на входа“, защитават се от управата на „Планета“.

Хотел „Планета”, собственост на окъпания в скандална слава баровец Красимир Антонов, се намира на около 100 метра от плажа и основната му екстра е огромен плувен басейн с две зони за деца. Вечерно време басейнът е прекрасно място за забавления, заради което е примамлив за инвестиция в летен семеен имот. Самият хотел представлява луксозен затворен комплекс с ресторант за 900 души, спа център, фитнес и други благини. Хотелът, за чието изграждане Антонов тегли заем от 12 милиона лева, за малко да изгори през лятото на 2014 г., когато пожар, предизвикан от пиян американски турист, обгърна и опуши фасадата му. Тогава 3 пожарни екипа се бориха 2 часа, докато овладеят огнената стихия.

Хотел "Планета" оцеля в пожар през лятото на 2014 г.