Хотелиерът, който уби украинката Тетяна в Слънчев бряг, обяви гладна стачка

Павел Георгиев системно не пиел животоспасяващите си лекарства

Общество
16:18 - 18 Януари 2022
3467
Хотелиерът, който уби украинката Тетяна в Слънчев бряг, обяви гладна стачка

Павел Георгиев, който през май 2020 година уби по особено мъчителен начин украинката Тетяна в Слънчев бряг, може и да не доживее края на процеса, който започна днес в Бургаския окръжен съд.

65-годишният мъж системно отказвал да пие редовно животоспасяващите си лекарства, а преди няколко месеца обявил гладна стачка, съобщава Флагман.бг .

Изкарал повече от 100 дни в Психиатричното отделение към затвора в Ловеч, където приемал само много малко на брой течни храни. Лекари го поддържали жив благодарение на системи.

Необичайно дългият му престой в Ловеч не се дължи на проблеми с психиката, а на крехкото му здраве, обясниха запознати.

Павел бил конвоиран от Бургас до града край река Осъм, за да му бъде извършена психиатрична експертиза, но в повечето време с него не можело да се работи, а състоянието му всеки ден се влошавало.

Според негови близки, откакто е зад решетките, е загубил 1/3 от теглото си.

Днес Павел изглеждаше като ходещ скелет, но трудно може да се правят кардинални заключения без становище на специалист, предупредиха наблюдатели на днешния процес.

За година и половина зад решетките на Павел му се изострили редица заболявания, твърдят негови близки и уточняват, че още преди убийството на Тетяна – през май 2020 година той бил диагностициран с диабет, артрит и сърдечна болест.

„Никой не може да каже колко време ще изкара. Да се надяваме, че няма да се случи най-лошото.Той е жертва на тежката ситуация. Всички говорят за него като за убиец, но никой не казва, че е нападнат от Тетяна и се е отбранявал. Бил е подложен на системен тормоз“, каза негов роднина в кулоарите на съдебната зала.