Хотелите по морето претъпкани за Великден

Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват

Новини
17:27 - 29 Април 2024
3470
Хотелите по морето претъпкани за Великден

Българинът за пореден път доказва, че финансите никога не са били пречка, ако става дума за ядене и пиене на тежки маси. Особено когато наближат светли празници, какъвто е Великден. Е, този път той е съчетан и с Гергьовден, който е веднага след него.

Оказа се, че хотелите по някои от морските ни курорти отдавна са заети и пълни до краен предел.

Най-търсена е легловата база по социалистическото бижу "Златни пясъци", както и Слънчев бряг, където купоните винаги са на ниво, особено когато дойде лятото.

За Великден най-големите хотели по морето са запазени на 100%, като и този път немалка част са туристи от чужбина - най-вече румънци.

Не е по-различно и в Несебър и Поморие, където винаги е доста оживено, след като настъпят пролетните температури. Още преди седмици в почивните дни хората "налазиха" морските ивици, на предимно, за да разпуснат и да хапнат прясна риба, да пийнат бира под слънчевите лъчи.

Статистиката показва, че почти всяка година около 30% от избралите да почиват по празниците в гореспоменатите курорти са българи, но този път този процент е от 50 нагоре!

Туристите търсят основно хотели, които са близо до морето, а също така и където има хубави параклиси или църкви, за да запалят свещичка на Великден.

На този етап заетостта на легловата база в двата ни големи морски града - Варна и Бургас, не е чак толкова голяма, тъй като хората масово търсят по-малки и спокойни местенца, където да прекарат приятно време със семейството, или с приятели.

Най-апетитни са SPA хотелите, които предлагат редица глезотийки.