Христо Гаджев: България е един от основните доставчици на оръжие за Киев

Новини
20:35 - 26 Юни 2022
6145
Христо Гаджев: България е един от основните доставчици на оръжие за Киев

България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна. Това заяви в студиото на "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на въпрос има ли пренасочване на доставки на български оръжия от Афганистан за Украйна.

Разрешенията за износ на оръжия се получават само с подпис на министъра на икономиката, каза Гаджев. Той обясни, че България не изнася за държавите и за правителствата, а за частни фирми.

Законът е императивен - трябва да е ясен крайният потребител, не търговецът или кой ще го получи. Ами, ако оръжието попадне в ръцете на терористи - нас не ни интересува ли, попита Гаджев. Държавата много добре знае, че всичкото това оръжие отива в Украйна, категоричен е той.

Защо се стига до този партизански модел - за да не се дразни г-жа Митрофанова и всичко да става под масата, а когато това става под масата, вървят и комисионни, допълни още депутатът.

Ние подкрепяме Украйна, но защо се правим на ударени, това е огромният въпрос, допълни Гаджев.
КЗК излезе с не едно и две становища след нашите сигнали за завишените цени на петрола и на дизела и каза, че не проверява цените. Проверява дали има картел, дали има договорка, коментира Гаджев по въпроса за увеличението в цените на горивата.