Христо Гаджев: Без правителство няма Шенген

Сега е моментът да говорим за бъдещето, а не да продължаваме да се замеряме с предизборни слогани, заяви депутатът от ГЕРБ

Политика
18:58 - 08 Декември 2022
1565
Христо Гаджев: Без правителство няма Шенген

"За съжаление беше очаквано да не бъдем приети в Шенген. Надявах се да имаме по-добър резултат. Едно от нещата, които холандците повдигат като проблем, е липсата на редовно правителство". Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ в "Още от деня" по БНТ.

"Австрия има сто хиляди нергистрирани мигранти, които са пристигнали от началото на годината. Австрия не граничи с България, следователно не са влезли от България. Но те твърдят, че 40% от тях са дошли от тук. Тогава въпросът е към нашите власти, които явно са излъгали, че се справят с мигрантския натиск. Аргументът на Нидерландия е несъстоятелен, тъй като от последните години има много по-сериозна проверка относно върховенството на правото."

По отношение на съставянето на редовно правителство Гаджев заяви, че проф. Габровски има свобода да състави какъвто кабинет прецени.

"Качествата на професор Габровски не се поставят под въпрос. Надявам се останалите парламентарни групи да отговорят и да започнем да мислим. Сега е моментът да говорим за бъдещето, а не да продължаваме да се замеряме с предизборни слогани. ГЕРБ не иска нови избори, а искаме редовно правителство."