Христо Грозев от "Белингкат": Путин готви ядрен удар срещу Полша и Прибалтика!

Русия
17:00 - 05 Април 2022
7926
Христо Грозев от "Белингкат": Путин готви ядрен удар срещу Полша и Прибалтика!

Българският журналист и главен следовател на международната група "Белингкат" Христо Грозев смята, че след провала в Украйна руският президент Владимир Путин ще иска да атакува една от страните, която е членка на Северноатлантическия алианс, по-специално с ядрено оръжие. Грозев изрази това мнение в интервю с Дмитрий Гордон, съобщава Цензор.НЕТ .
 
Гордон попита дали Русия, според Грозев, може да нанесе удар по член на НАТО, като Полша или балтийските държави.

"Абсолютно не отхвърлям. Знаете ли, моето мнение е безполезно тук. Просто питам хората, които работят вътре в системата: „Възможно ли е?“ – „Да, възможно е.“ – „И какво точно?“ – „Какво ще направи ли, ще се опита да го направи“, каза Грозев.

В същото време той изрази съмнения, че заповедта на Путин за натискане на ядрения бутон ще бъде изпълнена.

„Ще бъде ли натиснат бутонът?“ "Не можем да кажем това. Зависи от това колко гарантирано изглежда бъдещето му на офицерите, които командва." Защо? Защото има верига от неговата команда до натискането на бутон, истински бутон, а не виртуален, пет души, пет нива. Ако някое от тези нива вярва, че бъдещето на Путин не е гарантирано, той няма да настоява, няма да предава инструкции“, обясни следователят.

Всеки офицер, който изпълнява такава заповед, трябва да чувства, че някой ще го спаси от международния трибунал от екстрадицията в Хага и новия Нюрнбергски процес ", посочи Грозев.