Христо Грозев: Путин е в много слаба позиция

Топ
09:35 - 13 Юли 2023
2452
Христо Грозев: Путин е в много слаба позиция

"Виждаме ситуация, в която много по-свободно се говори против руския президент Владимир Путин и ръководството на министерството на отбраната. Това е невиждана ситуация в Русия, която говори за разклащане на устоите на Кремъл. Путин е в много по-слаба позиция в момента". Това заяви пред БиТиВи журналистът Христо Грозев.

По думите му руският президент се намира в сложна ситуация след бунта на Пригожин. "Самото оповестяване на такава среща с човека, който се е опитал да те свали от власт, по думите на ФСБ, и причини смъртта на бойци, той да не бъде арестуван и да не понесе последствия показва Путин в много слаба светлина. Показа, че Пригожин има много силни съюзници около Путин, които не му позволяват да извърши това, което обеща пред народа", допълни Грозев.

По думите му в Русия има "нещо подобно на свободно слово по отношение на войната". "Беше започнато от хора, които са привърженици на войната като Пригожин, който последните няколко месеца постъпателно и все по-открито обвиняваше министерството на отбраната и самия Путин. В последните два дни чухме поне двама генерали, последният, от които Иван Попов излезе с публично обръщение, в което нарече ръководството на руската армия "предатели, които са забили нож в гърба на руските военни", каза още журналистът.