Христо Иванов: Аферата "Нексо" цели спасяването на редник Гешев

ДБ загуби шансове за третия мандат след скандалните разкрития за връзки с пирамидата на Антони Тренчев

Политика
17:49 - 14 Януари 2023
5834
Христо Иванов: Аферата "Нексо" цели спасяването на редник Гешев

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов е убеден, че действията на прокуратурата по аферата "Нексо" идват съвсем не случайно точно преди президентът да обяви на коя партия ще връчи третия мандат за съставяне на правителство.

ДБ има сериозни шансове да получи шанса да прави кабинет, тъй като двете най-големи партии в парламента ГЕРБ и "Продължаваме промяната" многократно обявиха, че биха подкрепили хората на Иванов. Вчера обаче вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че мандатът ще отиде в партия, която е близка до служебното правителство и ще продължи неговата работа.

Покрай аферата се появиха притеснителни зависимости на хора от ДБ с криптопирамидата. Оказа се още, че високопоставени служители на "Нексо" са спонсорирали предизборната кампания на Христо Иванов със 100 000 лева. Това е сериозен удар по амбициите на десните да се сдобият с мандат.

"След акцията срещу Nexo намаля шансът за кабинет с третия мандат. Това стана точно преди да бъде даден мандатът, а ние бяхме готови да го получим със съзнанието да решим проблема с прокуратурата. Всичко това повдига въпроси. Предстои да видим как ще се развие скандалът следващата седмица", каза Христо Иванов, като предположи, че целта е "да се спаси редник Гешев".