Христо Иванов: Борисов номинира премиери при невръчен мандат

Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията, каза лидерът на ДБ

Топ
10:44 - 09 Януари 2023
2020
Христо Иванов: Борисов номинира премиери при невръчен мандат

"Бих призовал за сериозно отношение. Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще трябва да стъпи на формулата, която се формира в рамките на първите два. Изобщо не говорим за коалиция, участие на министри и на лидери в кабинета, за да не се превръща в арена на противопоставяне, ако изобщо има шанс да се случи", каза Христо Иванов, отговаряйки на въпрос дали е предложил кабинет начело със себе си, ако третият мандат бъде връчен на "Демократична България", който е в Пловдив на извънредната сесия за панаира.

И повтори, че биха подкрепили кабинет само при ясни ангажименти за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние у нас.

"И понеже на Борисов не му е изгодно да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести темата", допълни Иванов. И зададе въпроса: "Готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията. И днес това ще го проверим в Пловдив".