Христо Иванов чака указания как да стигне до "Росенец"

Не ме слагайте с уплашени и зависими хора, призова лидерът на "Да, България!

Общество
18:45 - 08 Юли 2020
601
Христо Иванов чака указания как да стигне до "Росенец"

Поисках извинение как една публична служба е превърната в личен антураж от полумафиотски тип. Това каза пред Би Ти Ви лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Припомняме, че той, общинският съветник от ДБ в Бургас Димитър Йорданов и активистът Иво Мирчев стигнаха във вторник с лодка до брега край нос Чукалята с цел да забият българското знаме на каменистия плаж, който според кадастъра и областния управител на Бургас е публична държавна собственост.

Те бяха посрещнати от охранителите на сградата, станала известна като летни сараи на Доган. Последва разправия, в която Иванов бе грубо избутан във водата от тях. През цялото време десните политици твърдяха, че охраната е от НСО, а гардовете отказваха да се представят.

"Получихме свобода да отидем до българския бряг, представяте ли си за какво говорим. Цял ден се опитам да се свържа в Бургас с полицията, да питам дали могат да кажат на хората, които искат да посетят това крайбрежие, откъде да минат, за да не минават по частен терен и дали имат ясен план. Цял ден се опитвам да се свържа с някой с минимално отговорно отношение, цял ден получавам уклончиви отговори. Това е изключително притеснително. Управляващите все повече губят връзка с реалността, очевидно не се разбира. Това е потресаващо.

Да прочетат съдържанието - там ясно пише: хората не искат етническо напрежение. Всеки български гражданин, който иска да бъде в свободна европейска страна иска това - един закон за всички, да няма недосегаеми. В България ще има мир, защото това е демокрация. Моят призив е към г-н Борисов - утре ще има напрежение, само ако това бъде допуснато, ако не си свършат работа, както е по закон. Вече няколко хиляди души са заявили намерението си да отидат на плажа там. Хората видяха материализация, че българските власти са се превърнали в обслужващ персонал на хора, които смятат, че са над закона", каза още той. 

"Надявам се утре да има ясни указания как да се стигне до този бряг  на парк "Росенец". Предлагаме да се вдигне българският флаг на държавен терен. Затова търсим връзка с полицейските връзки. Тази ситуация е много важна. Хората искат да изразят желание да има един закон за всички. Аз разбирам защо излязоха на улицата. Г-жа Нинова вчера даде изявление пред медиите и успя да не каже какво се е случило, не каза думата "прокуратура", не каза думата "Гешев". Не ме слагайте с уплашени и зависими хора. Пред Съдебната палата не ги видях. Моят протест беше за законност", каза още Христо Иванов. 

"Ние имаме собствен политически път, имаме последователна политика. Това че Нинова дойде и не каза какво търси там. Преди седмица нейната група не посмя да зададе един въпрос на Гешев. Манолова и Нинова пред Съдебната палата не смеят да стъпят", каза Иванов.