Христо Иванов: Цветанов играе "Игри на тролове" срещу нас (ВИДЕО)

Политика
13:04 - 01 Февруари 2021
2261
Христо Иванов: Цветанов играе "Игри на тролове" срещу нас (ВИДЕО)

Десетки имена на интернет тролове показаха от формацията на Христо Иванов "Да, България" и обвиниха не кого да е, а лидера на "Републиканци за България" и бивш МВР шеф Цветан Цветанов за атака срещу интернет страниците на партията.

"Игра на тролове в България има и тя е партийна. През последните седмици в „Да, България“ наблюдаваме стотици коментари от фалшиви профили – еднакви, координирани послания, целящи да наводнят страниците ни. Тези десетки профили, създадени през последните два месеца ни отведоха до една и съща „фабрика за тролове“, свързана с дясната ръка на Цветан Цветанов - Павел Вълнев", написаха от "Да, България".

От видеото, разпространено в социалната мрежа фейсбук, се вижда, че едни и същи имена коментират с идентични фрази под публикации на Христо Иванов, ДБ и "Да, България". Профилите им пък водели до републиканците на Цветанов. 

"Често в България се казва, че политиката е мръсна игра, но не е задължително да бъде такава. Всички политически формации дължим на своите избиратели откритост. Длъжни сме да застанем с истинските си лица и да осигурим възможност за информиран избор. Етиката го изисква, моралът го изисква, борбата за истината го изисква", пишат хората на Христо Иванов.