Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС не успяха да ни спънат за изборите

Заради шума, който вдигнахме след отказа на РИК Стара Загора, плановете са осуетени, заяви лидерът на ДБ

Новини
17:11 - 16 Октомври 2021
3385
Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС не успяха да ни спънат за изборите

Срокът, в който Централната избирателна комисия можеше да дерегистрира листите на„Демократична България“ в 7 многомандатни избирателни района, изтече и така кандидатите  там остават регистрирани. Потвърдения от ЦИК отказ на местната РИК да регистрира листите на „Демократична България“ в Стара Загора ще бъде атакуван в съда.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов откри днес предизборната кампания на обединението в Бургас и в Пловдив. И в двата града той коментира скандала с опита за декласирането на обединението от изборите в значителна част от страната, съобщиха от партията.

„По инициатива на Красимир Ципов от ГЕРБ и с яростната подкрепа на ДПС започнаха проверка на всички места, където сме се регистрирали с използване на квалифициран електронен подпис. Вчера тази проверка е стигнала до ЦИК. Те не са посмели да дадат ход на плановете си заради шума, който се вдигна. Остава засега само спорът в Стара Загора, който ще се решава в съда“, каза Иванов в Бургас.

А в Пловдив, където е водач на листата на „Демократична България“, добави: „Този случай показа, че когато става дума за корупционната власт, те са готови да спрат прилагането на европейски закон, готови са да поставят под съмнение най-елементарния елемент на електронното управление – използването на електронния подпис“.

Христо Иванов е категоричен, че „Демократична България“ е камъчето в обувките на ГЕРБ и ДПС, защото си дават сметка, че при участието ѝ в управлението те няма да имат политическо влияние и няма да могат корупционно да източват страната.