Христо Иванов: Край на сглобката?! Добре, готови сме за нови избори!

Политика
20:41 - 03 Ноември 2023
7013
Христо Иванов: Край на сглобката?! Добре, готови сме за нови избори!

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" е готова да се яви на парламентарни избори, ако ГЕРБ-СДС изпълни заканата си да се оттегли от властта. Това заяви един от съпредседателите на формацията Христо Иванов пред Би Ти Ви тази вечер.

Преди няколко дни  Бойко Борисов каза, че "сглобката не съществува"и подчерта, че след местния вот ГЕРБ ще реши дали да остане във властта на тридневно национално съвещание.

"Напълно готов съм да се явим на парламентарни избори. Тежките компромиси, които ни се наложи да направим, са в името на националния интерес", посочи Христо Иванов. Той допълни, че се надява да не се стигне до сваляне на правителството, "така че да продължим интеграцията на Бъглария в Европа".

"Много ясно се вижда и в скандалите свързани с машините, и на балотажите в големите градове, че се очертава една картина, в която всички са срещу нас. Виждате го и в ДАНС на Радев, като на тези председателски съвети в Народното събрание бяха извършени манипулациите, които доведоха до елиминирането на машинния вот", подчерта лидерът на "Да, България", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според Христо Иванов местните избори ще определят посоката на страната: "Значението им е много голямо, то надвишава въпроса кой ще седи в общинския съвет".