Христо Иванов: Младен Маринов трябва моментално да бъде изхвърлен от МВР!

Бившият правосъден министър пуска сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест

Политика
09:45 - 12 Юли 2020
4022
Христо Иванов: Младен Маринов трябва моментално да бъде изхвърлен от МВР!

Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест. Това каза в „Тази събота и неделя“ по Би Ти Ви Христо Иванов след напрежението в парк "Росенец" заради масовото плажуване на брега на парка в събота.

„Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха“, каза лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър.

„Наложи се да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема. Моят извод от цялата тази организирана заблуда е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви той.

„Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“, допълни той.

Относно посещението на плаж „Росенец“ с лодка, Иванов коментира, че никога не си е представял, че охранителите на НСО "ще се държат като лична охрана на мафиотски бос". „Предишния ден направихме всичко възможно да се свържем с всички началници на полицията в Бургас с въпрос има ли нещо друго организирано освен това, което за което ние законово още в сряда подадохме заявление. Отговорът беше „не“. Кметът на Бургас ни каза същото, а ние имахме сигнали, че се готви организирано посещение на хора от ДПС. Това беше и нашето притеснение – да не се стигне до сблъсъци. Това беше и причината да искаме съдействието на полицията. Полицията ни излъга, че сме само ние“, разказа от своя страна Иво Мирчев.

Двамата активисти на "Демократична България" бяха в основата на акцията по дебаркирането на брега край резиденцията на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.