Христо Иванов: Не участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП или ДПС

Политика
09:04 - 10 Февруари 2021
3065
Христо Иванов: Не участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП или ДПС

"Имаме предварителен публичен разговор с партии. Обявихме 12 приоритета, по които ще работим с всички. Ще ги внесем още първия ден на Народното събрание и по тях няма да правим компромиси. Бихме участвали в управлението. Но не може да бъде управление в мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Ние трябва да кажем какво искаме да направим. Няма да стане трик. Ще се поемат ясни ангажименти. Търсим припокриване по тези приоритети", допълни той пред Нова телевизия.

Ще видим отношението на Мая Манолова и Слави Трифонов по отношение на Гешев, по реформата в правосъдната система, по отвоюване на регулаторите, по осигуряване на икономическа свобода, по отношение на бухалките на Специализирания съд. Държавната администрация трябва да намалим със 70 процента, посочи лидерът на "Демократична България".

Политически лидер коментира предсстоящите избори: Не си търсим причина, за да оспорим изборния резултат. Искаме процедури и рестарт за честното провеждане на вота, заяви Иванов. Нека членовете на Избирателната комисия да е съгласят да бъдат снимани, за да има честни избори. Нека всички да можем да видим изборния процес, призова още той. Една бюлетина може да стане невалидна с едно драсване на химикала, допълни Иванов.

В Турция има автентични български демократи, които няма да гласуват за Доган и да се водят по Ердоган. ДПС ги плаши, коментира Христо Иванов.

Политиците трябва да направят така, че всички българи в чужбина да могат да гласуват. А не Валери Сименов да казва "да си хванат самолета". Тези хора ще искат да гласуват срещу наглостта и Симеонов, обясни съпредседателят на Демократична България.

Засега виждаме, че Външно министерство опитва да си свърши работата. Въпросът е принципен, а за един или два гласа, коментира още Иванов темата за българите в чужбина.