Христо Иванов: Невъзможно е да управляваме с ГЕРБ и ДПС

Нека сега направят управление с "Възраждане", да видим как ще им се получи, заяви десният политик

Политика
18:25 - 03 Октомври 2022
3655
Христо Иванов: Невъзможно е да управляваме с ГЕРБ и ДПС

"Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, защото реалността е ясно четима във вота. Подобно управление ще изкара хората на улицата. С подобен ход ние само ще задълбочим политическата криза, няма да я решим", това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов относно бъдещото правителство. Според него ГЕРБ нямат план за управление, нямат и партньор. 

"ГЕРБ ни отказаха диалог, когато поискахме. Ние не сме искали никой от тях да бъде арестуван, искахме да намерим решение за корупцията в страната. Решението е неутрална прокуратура, докато не постигнем това, ще циклим на едно място", каза той пред Би Ти Ви.

"Нека сега направят управление с "Възраждане" и ДПС, да видим как ще им се получи. Моето притеснение не е че няма да има управление, а че и следващият път няма да има", коментира Иванов. 

Съпредседателят на "Демократична България" заяви, че те ще участват в разговори с формации, които искат да има промяна в държавата. 

"Политическите сили и президентът Радев е добре да се споразумеят какви ще са правомощията на служебния кабинет. Президентът няма правомощията да извади България от цивилизационния формат. Властта не е негова", заяви Иванов и изрази опасенията си от нови предсрочни избори.