Христо Иванов: Оформя се коалиция "Ориент експрес" - 12 ножа в гърба на мразения

Новини
18:34 - 15 Юни 2022
6662
Христо Иванов: Оформя се коалиция "Ориент експрес" - 12 ножа в гърба на мразения

Сега се оформя коалиция тип "Ориент експрес" - 12 ножа в гърба на мразения (б.р. на парламентарния шеф Никола Минчев по асоциация с романа на Агата Кристи, където злодеят Ратчет е намушкан от 12 души), прозря съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Поканиха ни на консултации (б.р. с опозиционните сили в парламента) и ние се отзовахме, защото смятаме, че трябва да има един минимум диалогичност, който да бъде установен в тази политическа среда. Страната е в задълбочаваща се спирала от кризи, основната от които е политическата. Исках да попитам колегите от ГЕРБ виждат ли политически изход от тази криза, но не получих отговор. Не можем да търсим решения без да установим някакъв минимум диалог. Иначе си оставаме опоненти и им го казахме това на колегите - че няма да подкрепим техния вот.

Най-малкото, защото те не могат да артикулират какво следва". Добре, ще сменят един достоен председател на парламента какъвто е Никола (б.р. Минчев), човек, който спечели дори тяхното уважение. И какво следва от това?", каза още Иванов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Имам впечатлението, че Никола много добре знаеше какво следва от неговите действия (б.р. за Генчовска) и с пълното съзнание, че ще бъде отстранен от поста се отърва, защото е един достоен човек, който се опитваше през цялото време да вдига нивото на дебата, да се грижи за достойнството на този парламент", категоричен бе Иванов. И е убеден, че Минчев е бил атакуван с чисто конюнктурни цели.

"Цялата опозиция се обедини около партията на Слави да не би разпадът там да продължи дълго. Целият ден бе посветен на това да се "прелее кръв" от ДПС, от ГЕРБ на ИТН", заяви Иванов.

"Закритото заседание би означавало да продължим с конспиративните теории. Нямаше никакви нови данни, освен добре познатата прословута паметна записка, създадена от г-жа Генчовска и нейния екип", обясни той.