Христо Иванов откри предизборната си кампания от "Росенец"

Политика
15:33 - 07 Юли 2020
4197
Христо Иванов откри предизборната си кампания от "Росенец"

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов излезе с едни гърди пред конкурентите си, като започна предизборната си кампания по най-ефектния начин. Лидерът на ДБ отиде с лодка до пристанище Росенец, където се намира т. нар. морски сарай на Ахмед Доган. 

На брега обаче десният политик беше посрещнат недружелюбно от няколко здрави момчета от охраната. Иванов влезе в остра конфронтация с тях заради отказа им да се легитимират и да го оставят необезпокояван на каменния плаж. 

Бившият правосъден министър и спътниците му забиха българския трибагреник на брега, но след това бяха изтласкани  в морето, тъй като според въоръжените охранители се намирали на частна собственост. Христо Иванов от своя страна се опита да им обясни, че бреговата ивица е изключителна държавна собственост. 

”Лидерите ще отрекат това, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това", успя да съобщи Христо Иванов пред камерата, която засне цялата сцена на "морската инвазия".