Христо Иванов пак щурмува Росенец (ВИДЕО)

Лидерът на "Да, България" възмутен от оградата край т.нар. летни сараи на Доган

Политика
11:40 - 04 Август 2020
2648
Христо Иванов пак щурмува Росенец (ВИДЕО)

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов отново щурмува парк Росенец край Бургас - месец след мащабната си първа акция. Този път бившият правосъден министър се върна, за да провери лично дали достъпът до плажа там е разрешен. Вчера журналистката Генка Шикерова публикува материал, според който пътят отново е бил заграден и охранител я е приканил да си тръгне.

Днес Иванов отново опита да стигне до отговор на въпроса защо няма достъп до ивицата, като директно обвини бургаската администрация в лицето на кмета Димитър Николов за затварянето на подстъпа с ограда около т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Иванов прикани и лидера на НФСБ Валери Симеонов да каже защо не е изпълнил обещанието си да съдейства за разрушаването на част от кея в района. 

Оказа се обаче, че част от оградата, описана от Шикерова, е премахната частично и де факто има възможност да се стигне по общинския път до държавния бряг. "Явно под обществен натиск", коментира Иванов. Той настоя там да бъде поставена и информационна табела за строителния обект.