Христо Иванов подаде заявление за напускане на НС

Документът вече е депозиран

Новини
11:52 - 19 Юни 2024
2698
Христо Иванов подаде заявление за напускане на НС

Христо Иванов подаде заявление за напускане на 50-ото Народно събрание, предаде БГНЕС. Заявлението вече е депозирано в деловодството на парламента.

Ден след провеждането на парламентарните избори на 9 юни Христо Иванов заяви, че се отказва от председателския пост на „Да, България“ заради слабото представяне на партията в коалиция с „Продължаваме промяната“. Той също така обяви, че ще напусне и Народното събрание веднага след като положи клетва като народен представител.

В деня след изборите Иванов подаде оставка като партиен лидер и обяви, че няма да е народен представител заради резултата на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

 От "Да, България" изтъкваха, че наложената практика за подаване на заявление пред Централната избирателна комисия (ЦИК) за заличаване от кандидатските листи след деня на вота противоречи на Изборния кодекс.

"Трябва да мислим за избирателите. Очевидно трябва да развием коалицията, да я надградим и тя да покаже, че може да разбере посланието на избирателите и да се промени", това коментира тогава на влизане в сградата на Народното събрание Христо Иванов.