Христо Иванов пред Lupa.bg: Среща с Нинова никога не е имало

Политика
17:31 - 12 Февруари 2021
6243
Христо Иванов пред Lupa.bg: Среща с Нинова никога не е имало

Среща с Корнелия Нинова не е имало нито днес, нито никога. Така съпредседателят на Демократична България Христо Иванов коментира пред Lupa.bg съобщението, което председателката на БСП излъчи днес малко преди срещата си с британския посланик у нас.

Както по-рано ви информирахме, Нинова обяви, че е имала разговор и конкретно рандеву с представители на дясната коалиция в лицето на "Да, България", ДСБ и "Зелено движение", на която обсъдили общ съюз за честни избори, при който щели да си сътрудничат с експерти, застъпници, членове на секционните избирателни комисии и наблюдатели. Става въпрос основно за достъп до платформата, която бе разработена от експертите на Иванов "Ти броиш". И към настоящия момент тя продължава да набира доброволци.

Иванов обясни преди медията ни, че след поканата за разговор за честен вот, отправена от Нинова в медийното пространство, включително към ДБ, те са се отзовали, като само са изразили готовност да предоставят ресурсите на платформата. "Среща не е имало. Не искаме да участваме в масовки. Виждате какво се получава сега: вместо да гарантираме честността на изборите, се занимаваме с интриги", коментира лаконично бившият правосъден министър. Попитан дали е имало разговор по телефона днес с БСП, той също отговори отрицателно. 

Малко преди да стане ясно, че Нинова е злоупотребила с името на ДБ, като дори не уточни с кого е провела разговора днес, тя обяви, че никой от новата коалиция "Изправи се.БГ! Мутри вън!" на Мая Манолова и Отровното трио не се отзовал на поканата й. От щаба на Манолова обаче информираха наш репортер, че до дата 12 февруари официално писмо от БСП до техния офис не е получено. 

Точните думи на Нинова от днес са: 

"Поканих и "Демократична България", и Мая Манолова. Имахме разговор с ДБ, разбрахме се да си сътрудничим на експертно равнище, да си помагаме взаимно ние с нашите членове в СИК, със застъпници, наблюдатели и с тяхната платформа, която създадоха "Ти броиш". Мая Манолова нито отговори, нито присъства на днешната среща".