Нинова и Христо Иванов влизат в "съюз" за честни избори

Мая не ни отговори, каза шефката на БСП, от "Изправи се.БГ" опонират, че лъже

Политика
16:26 - 12 Февруари 2021
3957
Нинова и Христо Иванов влизат в "съюз" за честни избори

БСП и Демократична България щели да си партнират дотолкова, че искали заедно честен вот на 4 април. Те ше си помагат с членове в СИК, застъпници, наблюдатели и експерти, обявила Нинова след среща с ръководството на десните. 

„Поканихме и Мая Манолова, но тя изобщо не отговори. Очевидно темата за общ фронт за честни избори не е интересна за нея“, каза Нинова. Източници на Lupa.bg обаче твърдят, че официално писмо към "Изправи се.БГ" изобщо не е имало и са на мнение, че това е първата голяма предизборна лъжа от "Позитано" 20. 

Всички партии и организации, които се включат в инициативата на БСП, ще подпишат обща декларация. В нея се настоява веднага да бъде внесено за обсъждане в пленарната зала предложението на БСП за въвеждане на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и съставянето на протоколите от изборния ден. „Внесохме го на 21 януари, но още не се гледа, явно управляващите се страхуват от истината за изборите“, коментира иначе Нинова.

Тя пак се измъкна от конкретен отговор по въпроса за подкрепата от БСП за втори мандат на президентския тандем Румен Радев-Илияна Йотова, като напомни, че колективните органи на Столетницата имат думата за това.