Христо Иванов прозря: Не е виновен този, който яде баницата

Провалихме се в това НС, призна лидерът на ДБ

Политика
14:14 - 16 Януари 2023
3738
Христо Иванов прозря: Не е виновен този, който яде баницата

Президентът Румен Радев е в положението на онзи с баницата, ние, партиите, му я даваме.  От две години той прави едно и също с един и същи резултат - отиване на избори и управление на служебни кабинети. Дали ще има парламентарно управление е отговорност на партиите в Народното събрание, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по БНР. 

Провалихме се в това Народно събрание. Много съм скептичен, че нещо ще излезе от третия мандат, както и досега, каза още той. 

По думите му ДБ ще участва в разговори за съставяне на правителство. Дали ще подкрепим управление - нашето решение няма да бъде определящо, подчерта Иванов. 

Страната отива към избори. Следващият парламент, който ще бъде преди местните избори и всички ще ръководят действията си, съобразно тях, още по-малко ще има в него някакви прояви на отговорност и жертване на егоистичния партиен интерес. Изглежда много вероятно и следващият парламент да не роди управление и да отидем на нови избори - 2 в 1 с местните, обясни той. 
 
Според Иванов казусът с NEXO е бил част от подготовката да бъдат създадени аргументите, за да не отиде третият мандат при ДБ. 

"В САЩ и Обединеното кралство има действия, свързани с компанията, които се развиват от месеци. Кога точно нашата прокуратура ще се задейства, как точно това ще бъде представено и анонсирано, е избор, който се прави у нас, подчерта Христо Иванов. 

И допълни: Не за първи път прокуратурата се меси в политиката. Това е централният въпрос, който ние поставяме - прокуратурата трябва да се деполитизира.