Христо Иванов реши да прави политика от презерватива на Борисов

Задават се тежки въпроси за корупцията и данъчните декларации на експремиера, предупреди лидерът на ДБ

Топ
20:32 - 09 Ноември 2021
10485
Христо Иванов реши да прави политика от презерватива на Борисов

Ако допуснем ГЕРБ и ДПС да се върнат, корупцията ще продължи да съществува. Има един-единствен начин това цялото гюбре да се изчисти и то няма да бъде с извинения, съжалявам. Някой трябва да влезе в затвора, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в коментар за новите снимки от спалнята на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, които са отвъд границата на добрия вкус.

На една от тях се вижда използван оранжев презерватив върху нощното шкафче. Lupa.bg реши по-рано днес по етични и естетически причини да не удостоява с внимание тази кална атака, най-малкото защото е класически компромат и е с подчертано личен привкус. Фотосите от спалнята по същество не казват нищо ново и бяха изпратени анонимно на няколко сайта. Смята се, че са тиражирани от хора, свързани с Васил Божков и обслужващи президентството и по-специално Пламен Узунов. Явно обаче Христо Иванов е решил да прави политика от това...

"Да, това е така - това е една грозна кампания. Това е една кал, която се лее. И ако ние бяхме нормална страна с нормални институции, на които можехме да имаме доверие, ако българската прокуратура си вършеше работата, ние всички сега можехме да осъдим този тип кампания. Само че не! Кампанията не може да не се фокусира върху въпросите, свързани със системната корупция в България и състоянието на българското правосъдие, което прави тази системна корупция в България възможна", коментира във видеоизявление Христо Иванов.

"Ако тези снимки отразяват някаква реалност, е че Борисов е разполагал със суми от поне половин милион евро, както установиха журналистите. Тези суми не могат да бъдат обяснени от неговата декларация за доходите", каза Иванов, като подчерта, че това е началото на тежки въпроси свързани с корупция.

Христо Иванов се включи на живо във фейсбук от входа на резиденция “Бояна”, за да покаже, че в нея не се влиза свободно.

От “Демократична България” отбелязват, че резиденция “Бояна” е "охранявана денонощно от НСО и там не могат да влизат неидентифицирани жени с торби, както твърди Борисов".