Христо Иванов: Време е за предсрочни избори

Актуални новини
11:46 - 13 Юли 2020
2049
Христо Иванов: Време е за предсрочни избори

Трябва да има предсрочни избори, това управление трябва да бъде сменено. Готови сме за тези предсрочни избори, гражданите са готови за тези предсрочни избори.

Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Според него Бойко Борисов е изпаднал в много тежка загуба на връзка с реалността. "Живее в някакъв конспиративен свят, време му е за почивка очевидно", беше оценката на Иванов.

По думите му и без да има протести се очертава ситуация, в която "близо половината, ако не и над половината субекти в следващия парламент ще бъдат нови брандове, ако не нови лица".

"Демократична България" ще бъде там и ще търси ново мнозинство, което да рестартира българската демократична система", заяви съпредседателят на "Демократична България". 

Той подчерта, че не знае как ще се развие тази вълна от протести, но според него на улицата излизат хора, които не са част от обичайните политизирани групи граждани.

"Излизат хора, които са представители на най-различни бизнеси, които вече виждат в следващата зима един изключително труден период за себе си и които търсят отговор на това как България може да се върне на траекторията на растеж и просперитет, каза още Христо Иванов.