Христо Иванов за Маджо: Нямам представа какво си говорят мутрите

Нещо за четене
10:15 - 10 Август 2020
2433
Христо Иванов за Маджо: Нямам представа какво си говорят мутрите

Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, излови бившия министър на правосъдието Христо Иванов в неловка ситуация на окупирания и барикадиран от протестиращи „Орлов мост“. Почерпен гологлав мъж, за когото по-късно се разбра, че е някогашният депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, се здрависва и пожелава да се снима с Христо Иванов, обръщайки се към приятеля си с телефон: „Я ни щракни, че като стане премиер Христо, да не ни забрави!“.

В клипа лидерът на "Да, България" говори как си е изключил телефона и споменава Маджо. Ето какво написа самият Иванов преди минути във Фейсбук:

"Във връзка с въпроси, които ми е задал Christo Komarnitski, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня: По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития. По същия начин, след излъчването на третата серия на “Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.

Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата “изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети. Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това преставлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата."

Ламбовски, за когото говори Христо Иванов, е бивш депутат от НДСВ и бизнесмен. Появи се в третата част на разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета".