Христо Мутафчиев: Да оставим емоциите настрана и да включим рациото!

Наградите "Икар" - след края на карантината

Актуални новини
11:59 - 17 Март 2020
2015
Христо Мутафчиев: Да оставим емоциите настрана и да включим рациото!

Церемонията по връчването на театралните награди "Икар" се отлага след края на карантината, съобщи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в емоционално изявление. Преди седмица той заяви, че въпреки коронавируса наградите ще бъдат връчени, макар и без публика. Въвеждането на извънредно положение в България и нарасналата опасност от разпространение на COVID-19 доведе до отмяна на проявата.

Ето и част от изявлението на Христо Мутафчиев:

Скъпи приятели,

На този етап Софийският театрален салон отлага поетапно всички публични събития, които част от програмата. Нека да потушим емоцията си и да включим рациото! Имаме шанс да спасим човешки животи, на приятелите си, на семействата си и на бабите и дядовците си.

Над 3000 души гледаха първия лайф на Театър Възраждане и двойно повече гледаха втория. Поздравявам колегите и апелирам да бъдат внимателни, когато се събират в театъра!

Използвам възможността да споделя информацията на Столична община и Социалния патронаж, които подпомагат възрастните хора, такива с хронични заболявания или със затруднено придвижване. Доставка по домовете на лекарства и храна може да бъде заявена на телефони: 028188522 и 028188523!

Изказваме благодарност към всички свои партньори за подкрепата и за солидарността! Софийският театрален салон не би бил същият без подкрепата на редица партньори, приятели и колеги, които са заедно с нас и в този труден момент!

На 27 март ще отбележим заедно с всички Световния ден на театъра, но този път от своите домове! А наградите ИКАР ще бъдат връчени след като отмине настоящата извънредна ситуация.

XV-тото издание на Софийския театрален салон ще продължи да бъде част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г.

Бих искал да Ви уверя, че ще се срещнем отново!

С уважение,

Христо Мутафчиев